Pintegraal: Rekenprogramma "Brandoverslag" voor de NEN 6068, 2016

Peutz heeft de nieuwe versie van Pintegraal (v60.b) uitgebracht, waarmee alle nieuwe mogelijkheden van de NEN 6068, 2016 optimaal benut kunnen worden.

Pintegraal is het enige commercieel verkrijgbare rekenprogramma waarmee dakopeningen, dakkapellen, sterk hellende gevels, balkons, overstekken en atriumgebouwen en wintertuinen volgens de nieuwe NEN 6068: 2016 kunnen worden berekend. Ook de dikte van wanden en gevels kan nu worden ingesteld voor een zeer efficiente berekening van de weerstand tegen brandoverslag.

Berekeningen volgens de oude NEN 6068: 2008 zijn uiteraard ook mogelijk: door het aanvinken van een keuzevak kunt u de gewenste versie van de norm kiezen.

De huidige Pintegraal is geschikt voor Windows 7, 8 en 10

Pintegraal is in twee versies beschikbaar, namelijk "Standaard" en "Professional".

De Standaard versie is bedoeld voor normaal gebruik door architecten, gemeenten en brandweerkorpsen en kan tot maximaal 10 brandruimten in één model berekenen.
De Professional versie heeft dezelfde functionaliteit als de standaard versie, maar kan een ongelimiteerd aantal brandruimten in één keer uitrekenen en visualiseren. Met de standaard versie kunnen overigens wel zeer grote modellen (die met de professional versie zijn gemaakt) worden ingelezen en beoordeeld, en kunnen aanvullende berekeningen worden gemaakt.
 

Pintegraal "Standaard"

 

-Licentie voor één PC
-Onderhoud en helpdesk (per jaar, per licentie, verplicht)

€    950,-
€    210,-

Pintegraal "Professional"

 
-Licentie voor één PC
-Onderhoud en helpdesk (per jaar, per licentie, verplicht)

€ 1.250,-
€    500,-

(Bedragen per 01-12-2017, exclusief BTW)
 

Maak nu kennis met Pintegraal door een demo versie (5 Mb) te downloaden (30 dagen licentie), en overtuig u zelf van het gemak, de rekensnelheid en de efficiente invoer-, controle- en rapportagemogelijkheden.

Als u Pintegraal wilt aanschaffen, vraag dan een licentie aan bij admin@Peutzdata.nl Vermeld u svp daarbij uw factuurgegevens en welke versie(s) u wilt ontvangen.


De belangrijkste eigenschappen van Pintegraal op een rij:
 

 • Volledig grafische invoer van gebouwgegevens (gevels en gevelopeningen) mogelijk in 3D omgeving door het overtrekken van plattegronden en gevelaanzichten.
 • Nieuw NPR-tabel invoerscherm voor 'een-druk-op-de-knop' invoer van rechthoekige brandruimten met gevels, ramen en rekenpunten, ter vervanging van de verouderde NPR 6091.
 • Speciale elementen zoals dakopeningen, dakkapellen, sterk hellende gevels, overstekken (uitkragende gevels), balkons, atria, wintertuinen, industriefuncties en subbrandruimten kunnen worden berekend.
 • Nieuw snelmenu in 3D scherm met sneltoetsen voor vaak gebruikte bewerkingen zoals herstel (undo en redo), uitlijnen, kopiëren of verwijderen van geselecteerde gevels en openingen.
 • 3D weergave van plattegronden per verdieping met de indeling in (sub)brandruimten, voor gebruik als figuur in een rapport of berekeningsverslag.
 • Het berekenen van gevallen ‘buiten het toepassingsgebied’ van de NEN 6068; de resultaten van deze berekeningen worden (met een passende waarschuwing) gerapporteerd.
 • Snelstartgids: met deze gids kunnen beginnende gebruikers snel de basiswerking van Pintegraal onder de knie krijgen: voor een aantal veel voorkomende eenvoudige situaties is een stap-voor-stap (kookboek) handleiding opgesteld.
 • Automatische controle of aan de voorwaarden voor toepassing van de NEN 6068 wordt voldaan
  • afstand tussen ramen, gevels
  • inwendige gebouwhoeken
  • observatiepunt in een vlam, etc.
 • Uitgebreide rapportage mogelijkheden met uitvoer naar pdf-file die als bijlage bij een bouwaanvraag kan dienen.