Pintegraal: Brandoverslag NEN 6068, 2020

De nieuwe versie van Pintegraal V7.3 is nu beschikbaar, waarmee alle mogelijkheden van de nieuwe NEN 6068, 2020 optimaal benut kunnen worden.

Via de volgende links kunt u Pintegraal vanaf onze site downloaden:
Pintegraal_professional   óf   Pintegraal_standaard

 

De nieuwe NEN 6068, 2020 is per 1 januari 2021 officieel aangewezen in de Regeling Bouwbesluit (zie Staatscourant 2020, 66974).

Internet sessie (via zoom) vrijdag van 9.00-10.00 uur

 • Elke vrijdag van 9.00 - 10.00 uur een internet sessie (zoom) waarin u vragen m.b.t. gebruik van het programma kunt stellen. Wij geven u graag handige tips. 
 • Stuur een email aan helpdesk@peutzdata.nl om u op te geven, dan ontvangt u een link om op deze (zoom) sessie in te loggen. U kunt tevens onderwerpen aangeven die u behandeld wilt zien. 

Instructievideo's beschikbaar via YouTube kanaal van Peutzdata 

Pintegraal is het enige rekenprogramma waarmee dakopeningen, dakkapellen, sterk hellende gevels, balkons, overstekken en gebouwen met vides of wintertuinen volgens de nieuwe NEN 6068: 2020 kunnen worden berekend. Ook de dikte van wanden en gevels kan nu conform de norm worden ingesteld voor een exacte berekening van de weerstand tegen brandoverslag.

Berekeningen volgens de oude NEN 6068: 2016 zijn uiteraard ook mogelijk: door het aanvinken van een keuzevak kunt u de gewenste versie van de norm kiezen.

De kosten voor Pintegraal bedragen (per 01-01-2021, exclusief BTW):

Pintegraal "Professional" *

 

-Multi-user licentie voor één gelijktijdige gebruiker,
(inclusief onderhoud/helpdesk eerste jaar)

-Onderhoud/helpdesk (volgende jaren, per jaar, verplicht)

€ 1.375,-


€    500,-

(*) De nieuwe NEN 6068,2020 is per 1 januari 2021 aangewezen. Omdat deze norm zwaardere eisen stelt aan het aantal brandruimten, wordt vanaf 2021 alleen nog Pintegraal Professional geleverd.

De Professional versie is multi-user, zodat meerdere personen zowel vanaf thuis als op het werk gebruik kunnen maken van het programma (één gelijktijdige gebruiker). Om met meer personen gelijktijdig te kunnen werken kunt u een extra licentie aanschaffen.

De standaard versie van Pintegraal wordt voor bestaande gebruikers uiteraard nog ondersteund.

Maak nu kennis met Pintegraal door een demo versie (5 Mb) te downloaden (30 dagen licentie), en overtuig u zelf van het gemak, de rekensnelheid en de efficiente invoer-, controle- en rapportagemogelijkheden.

Als u Pintegraal wilt aanschaffen, vraag dan een licentie aan bij admin@Peutzdata.nl Vermeld u svp daarbij uw factuurgegevens en welke versie(s) u wilt ontvangen.


De belangrijkste eigenschappen van Pintegraal op een rij:

 • Volledig grafische invoer van gebouwgegevens (gevels en gevelopeningen) mogelijk in 3D omgeving door het overtrekken van plattegronden en gevelaanzichten.
 • Nieuw NPR-tabel invoerscherm voor 'een-druk-op-de-knop' invoer van rechthoekige brandruimten met gevels, ramen en rekenpunten, ter vervanging van de verouderde NPR 6091.
 • Speciale elementen zoals dakopeningen, dakkapellen, sterk hellende gevels, overstekken (uitkragende gevels), balkons, atria, wintertuinen, industriefuncties en subbrandruimten kunnen worden berekend.
 • Snelmenu in 3D scherm met sneltoetsen voor vaak gebruikte bewerkingen zoals herstel (undo en redo), uitlijnen, kopiëren of verwijderen van geselecteerde gevels en openingen.
 • 3D weergave van plattegronden per verdieping met de indeling in (sub)brandruimten, voor gebruik als figuur in een rapport of berekeningsverslag.
 • Het berekenen van gevallen ‘buiten het toepassingsgebied’ van de NEN 6068; de resultaten van deze berekeningen worden (met een passende waarschuwing) gerapporteerd.
 • Snelstartgids: met deze gids kunnen beginnende gebruikers snel de basiswerking van Pintegraal onder de knie krijgen: voor een aantal veel voorkomende eenvoudige situaties is een stap-voor-stap (kookboek) handleiding opgesteld.
 • Automatische controle of aan de voorwaarden voor toepassing van de NEN 6068 wordt voldaan
  • afstand tussen ramen, gevels
  • inwendige gebouwhoeken
  • observatiepunt in een vlam, etc.
 • Uitgebreide rapportage mogelijkheden met uitvoer naar pdf-file die als bijlage bij een bouwaanvraag kan dienen.